Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 dl-es bögre a mérce 1 tojás 1 csésze kristálycukor 1 csésze tej 1 csésze liszt 1 csésze darált dió 1 tasak vaníliás cukor 1 tasak sütőpor 1/2 csésze étolaj Tetejére: 4 dl habtejszín 2 tasak habfixáló Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre a mérce

  • 1 tojás
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze darált dió
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1/2 csésze étolaj

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele.

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.

A lisztben elkeverjük a sütőport, diót és a vaníliás cukrot. A diós keveréket a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, majd egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.

Forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Ha megsült és kihűlt, akkor a hideg tejszínt felverjük a habfixálóval és a lapra kenjük egyenletesen. Tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Ízlés szerint felszeleteljük és úgy tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is