Elkészítése
A finomlisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A cukrot, a tojást és a puha vajat habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet.
A masszát egy 28*18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A megsült tésztát emeljük ki a tepsiből és még forrón, ízlés szerint kenjük meg a lekvárral, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben készítsük el a mázat.
Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, ezután a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá és melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik a mázban.
Öntsük a sütire a mázat és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal.
Hagyjuk dermedni körülbelül negyed órát és már szeletelhetjük is.

