Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű kakaós kevert csokimázzal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj (puha)
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

  • 3 dkg vaj
  • 0,25 bögre víz (a bögre 2,5 dl)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • kevés rumaroma

A kenéshez

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése

A finomlisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

A cukrot, a tojást és a puha vajat habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet.

A masszát egy 28*18 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A megsült tésztát emeljük ki a tepsiből és még forrón, ízlés szerint kenjük meg a lekvárral, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben készítsük el a mázat.

Egy kisebb fazékban a vizet melegítsük fel, ezután a kakaóport és a cukrot keverjük el a vízben csomómentesre és forraljuk össze. Forraljuk egy-két percig, majd a vajat is adjuk hozzá és melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik a mázban.

Öntsük a sütire a mázat és egy kanál hátával egyengessük el óvatos, de gyors mozdulatokkal.

Hagyjuk dermedni körülbelül negyed órát és már szeletelhetjük is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/egyszeru-kakaos-kevert-csokimazzal/