Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg margarin vagy 35 dkg zsír
- 40 dkg porcukor
- 2 cs sütőpor
- szilvalekvár
- darált dió
Elkészítése:
A liszthez hozzádjuk a margarint vagy zsírt, porcukrot és a sütőport. Alaposan összegyúrjuk, majd állni hagyjuk 5-10 percet.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy tei és egy lyukas kiszúróval kivágjuk a kívánt mintát.
A minták alsó, nem lyukas részére lekvárt teszünk. A tetejét (ami lyukas) vízzel lekenjük, megszórjuk darált dióval és a lekváros részre tesszük.
A kész linzereket sütőpapíros tepsire tesszük egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokra előmelegített sütőben világos pirosra sütjük (kb 10-15 perc alatt).
[box style=”info”]Ha a tészta nem akar össze állni, vagy nem elég lágy, akkor adhatunk pici vizet hozzá.[/box]