Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
  • 6 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás

Elkészítése

A kekszet összekeverjük a felolvasztott vajjal.

Egy 24 cm-es tortaforma alján egyenletesen eloszlatjuk a kekszet és kicsit lenyomkodjuk tenyérrel.

Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adjuk a krémhez, majd addig keverjük, míg a krém már teljesen egynemű és habos lesz.

A sajtkrémet a morzsaalapra öntjük és egyenletesen elkenjük. Amikor kész, akkor 170 fokos sütőbe tesszük 40-50 percre, amíg a torta teteje aranybarna nem lesz.

Amikor kihűl a torta, akkor óvatosan körbevágjuk a forma szélénél és lecsatoljuk az oldalát, de nem vesszük le a talpról a süteményt.

Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/egyszeru-sajttorta/