Elkészítése
A tészta hozzávalóiból egyszerű piskótát sütünk.
Ha kihűlt, elkészítjük a grízt: 500 ml tejben elkeverünk 3 evőkanál búzadarát, 1 csomag vaníliás cukrot és ízlés szerint kristálycukrot. Ezt folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha elkészült, levesszük a tűzről, néha megkeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor langyos, hozzákeverünk 20 dkg margarint, majd ezt a keveréket ráöntjük a piskóta tetejére.
Aki szereti, készíthet kakaóból csokis öntetet, amit a grízes réteg tetejére önthet. A süteményt hűtőbe tesszük dermedni.
Sztori
A lányaim valami édességre vágytak, de kevés alapanyag volt otthon. Gyorsan összedobtam ezt a süteményt, és a család imádta!
