Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj
- keményítő, vagy liszt
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.
A masszát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, az áfonyát egyenletesen rászórjuk a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz , hogy az áfonyaszemek kissé belesüppedjenek a masszába.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]Ha a tortaforma szórásához keményítőt használunk, gluténmentes étrendbe is illeszthető.[/box]