Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ekler fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Égetett tészta:

  • 12 evőkanál víz
  • 12 dkg margarin
  • csipet só
  • 15 dkg finomliszt
  • 4 tojás

Töltelék:

  • bármilyen krém (tejszínhab, pudingok..stb)

Tetejére:

  • porcukor
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik.

Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, habzsák segítségével 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk egymástól kissé távolabb.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy edénybe vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!

Miután a hosszúkás fánkok kihűltek, kettévágjuk vagy akár egyet-egyet össze is ragaszthatunk tejszínhabbal vagy csokikrémmel, pudingokkal.

Tetejükre kerülhet olvasztott csoki, mandula, vagy akár csak porcukor.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ekler-fank-2/