Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elefánt könnycsepp gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor

Továbbá

  • 2 darab banán

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot és tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk egyenként, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük a piskótát.

Teljesen felesleges a ki-be tekergetés. Egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg.

Közben elkészítjük a krémet: kb 2 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni. A maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.

A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és kihabosítjuk.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd a héjától megfosztott banánokat ráfektetjük és óvatosan feltekerjük. Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szeretné, csokimázzal bevonhatja vagy porcukorral megszórhatja.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/elefant-konnycsepp-glutenmentesen/