Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az elefántkönnycsepp egy klasszikus, amit sokan szeretnek. A banános töltelék és a kakaós piskóta jól kiegészítik egymást, így tökéletes desszert bármilyen alkalomra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2017.11.20.

Tészta:

A krémhez

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz.

A sárgákat külön tálban kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe (34*38 cm) simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhával óvatosan feltekerjük

Krém:

A pudingport a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot és selymes krémmé keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a vaníliás krémmel, majd hosszában ráhelyezzük a meghámozott banánokat.

Óvatosan újra feltekerjük és hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy szépen megdermedjen.

Szeletelés után tálalhatjuk is.

Tipp:

Ha mutatósabbá szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy megcsorgathatjuk egy kevés olvasztott csokoládéval. Hűtés után még jobban szeletelhető és finomabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is