Elkészítése
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz.
A sárgákat külön tálban kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe (34*38 cm) simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhával óvatosan feltekerjük
Krém:
A pudingport a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot és selymes krémmé keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a vaníliás krémmel, majd hosszában ráhelyezzük a meghámozott banánokat.
Óvatosan újra feltekerjük és hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy szépen megdermedjen.
Szeletelés után tálalhatjuk is.
Tipp:
Ha mutatósabbá szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy megcsorgathatjuk egy kevés olvasztott csokoládéval. Hűtés után még jobban szeletelhető és finomabb lesz.

