Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elefántkönnycsepp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 darab banán

Elkészítése

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a keményre felvert tojásfehérjehabot. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor a tészta megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, és még melegen óvatosan feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingot a csomagolás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingot porcukorral és margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A kihűlt tésztát kitekerjük, és megkenjük a krém felével. A maradék krémhez kakaóport keverünk, majd ezt a fehér krém tetejére simítjuk. A banánt a tészta egyik végére helyezzük, majd óvatosan feltekerjük a tésztát.

A kész tekercset csokoládémázzal bevonjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon, és a krémek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/elefantkonnycsepp-recept/