Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elefántkönnycsepp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 darab banán

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz.

A sárgákat külön tálban kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe (34*38 cm) simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhával óvatosan feltekerjük

Krém:

A pudingport a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot és selymes krémmé keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a vaníliás krémmel, majd hosszában ráhelyezzük a meghámozott banánokat.

Óvatosan újra feltekerjük és hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy szépen megdermedjen.

Szeletelés után tálalhatjuk is.

Tipp:

Ha mutatósabbá szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy megcsorgathatjuk egy kevés olvasztott csokoládéval. Hűtés után még jobban szeletelhető és finomabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/elefantkonnycsepp/