Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Emeletes bounty torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Nagyobb piskótához: 6 tojás 6 evőkanál kristálycukor 6 evőkanál liszt Kisebb piskótához: 4 tojás 4 evőkanál kristálycukor 4 evőkanál liszt Csokis krémhez: 300 g tejcsoki 700 ml habtejszín Kókuszos krémhez: 20 dkg kókuszreszelék 300 ml habtejszín 1,5 dl tej Bevonáshoz: cukormassza vagy marcipán Elkészítése: Piskóta: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

Nagyobb piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt

Kisebb piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt

Csokis krémhez:

  • 300 g tejcsoki
  • 700 ml habtejszín

Kókuszos krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 300 ml habtejszín
  • 1,5 dl tej

Bevonáshoz:

  • cukormassza vagy marcipán


Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a színe kivilágosodik és jó sűrű lesz, majd kanalanként neleforgatjuk a lisztet és óvatosan, széles mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Az alsó réteget én egy 23 cm-es, a felsőt egy 18 cm-es, kivajazott és lisztezett formában sütöttem.

Csokis krém:

300 ml habtejszínt felforrósítunk, majd az apróra tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Kihűtjük. A maradék habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a kihűlt csokis masszát.

Kókuszos krém:

A kókuszreszeléket a tejben kissé megpároljuk, hogy ne legyen olyan kemény. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszos masszát.

Összeállítás:

A piskótákat 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat először megkenjük a csokis, majd a kókuszos krémmel és így folytatjuk az összeállítást. A torta oldalát is bekenjük, de csak a csokis krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Végül a cukormasszát vagy marcipánt porcukrozott felületen kínyujtjuk és bevonjuk vala a tortát. Ízlés szerint díszítjük és egymásra illesztjük.
[box style=”info”]A torta bevonat nélkül is nagyon finom. A kalória adatok a bevonat nélküli tortára vonatkoznak.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is