Hozzávalók:
Az első réteghez:
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 2 ek tejföl
A második réteghez:
- 5 – 6 ek házi baracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
A harmadik réteghez:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 kk sütőpor
Elkészítése:
Az első réteg elkészítése:
A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.
A második réteg:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A harmadik réteg:
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet.
Ráöntjük a diós réteg tetejére.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.