Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Emeletes élvezet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

1. réteg

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg  margarin
  • 5 dkg porcukor
  • kevés tej

2. réteg

  • 20 dkg túró
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

3. réteg

  • 2 csomag aranka krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

4. réteg

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Tetejére

  • 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, margarinnal és kevés tejjel, annyival, hogy linzertészta keménységű tésztát kapjunk. Egy közepes (30 x 30 cm-es) tepsit vagy nagyobb pie formát megszórunk egy kevés darált keksszel, hogy ne ragadjon le, majd a keksztésztát belenyomkodjuk az aljára.

A túrót, ha nagyon darabos, botmixerrel krémesítjük, majd összekeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a felvert habtejszínt, és a kekszre simítjuk.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel alaposan, hosszú ideig keverjük, hogy minél keményebb krémet kapjunk. Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.

Végül a habtejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krém tetejére kenjük. A desszert tetejére reszelt csokoládét szórunk, majd a hűtőbe tesszük tálalásig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/emeletes-elvezet-3/