Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper krémmel töltött piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • margarin (a tepsi kikenéséhez )

Krém

  • 2 csomag eper puding
  • 0,5 liter tej
  • cukor
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 kg eper
  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 db habfixáló

Elkészítése

Előmelegítem a sütőt 180 fokra

A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, a kakaót, a sütőport és végül a lisztet.

Beleöntöm a tésztát a tepsibe, kb 20-30 perc alatt készre sütöm, de érdemes ránézni, mert minden sütő más.

Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.

Krém:

A tejet felforralom, közben a pudingokat kikeverem egy kevés tejjel és 2-3 evőkanál cukorral. Amikor felforrt beleöntöm a masszát és jó keményre főzöm a pudingot, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és jól lehűtöm.

Közben az eper felét felkockázom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen majd a kihűlt pudinghoz keverem.

A piskótát kettévágom, megkenem a pudinggal a tetejét és az oldalát is. A habot felverem, majd habzsák segítségével bevonom vele a süteményt. A maradék eperrel díszítem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eper-kremmel-toltott-piskota/