Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg porcukor

Díszítéshez

  • 10 dkg eper

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a maradék cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, és a habhoz felváltva adagoljuk a tojássárgákat és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.

Egy 30×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy kivajazzuk és lisztezzük. A piskótamasszát egyenletesen belesimítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc).

Amint a piskóta megsült, forrón egy nedves konyharuhára borítjuk, és szorosan feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megtartsa a formáját.

A krémhez 15 dkg epret összeturmixolunk, majd a tejszínt a porcukorral és az összeturmixolt eperrel kemény habbá verjük. A krém 3/4-ét egyenletesen rásimítjuk a kitekert piskótalapra. A hosszabbik oldala mentén egy sorban elhelyezzük a maradék eper felét, egész vagy felezett szemekkel, majd szorosan feltekerjük.

A maradék krémet a rolád külsejére kenjük, és eperszeletekkel, esetleg olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalás előtt a roládot hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eper-rolad/