Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk egy 20×20 cm-es tepsiben. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát virág alakú kiszúróval formázzuk, majd a csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A piskótalapokat félig belemártjuk a csokoládéba, majd sütőpapírra helyezve hagyjuk megszilárdulni. Az eper felét leturmixoljuk. Egy hőálló tálban a tojásfehérjéket a cukorral és egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.28.

Piskótához

Habhoz

A bevonathoz

Elkészítése

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk egy 20×20 cm-es tepsiben. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt piskótát virág alakú kiszúróval formázzuk, majd a csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A piskótalapokat félig belemártjuk a csokoládéba, majd sütőpapírra helyezve hagyjuk megszilárdulni.

Az eper felét leturmixoljuk. Egy hőálló tálban a tojásfehérjéket a cukorral és egy csipet sóval vízgőz felett kemény habbá verjük. Amikor már kezd összeállni, fokozatosan hozzáadjuk a turmixolt epret, és tovább verjük, amíg stabil, fényes habot nem kapunk.

A habot habzsákba töltjük, majd a csokiba mártott piskótalapokra halmozzuk. A tetejére félbevágott eperszemeket helyezünk, végül olvasztott csokoládéval finoman meglocsoljuk.

A kész süteményeket hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé és a hab megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is