Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epercsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt

Habhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg eper
  • 1 csipet só

A bevonathoz

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk egy 20×20 cm-es tepsiben. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt piskótát virág alakú kiszúróval formázzuk, majd a csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A piskótalapokat félig belemártjuk a csokoládéba, majd sütőpapírra helyezve hagyjuk megszilárdulni.

Az eper felét leturmixoljuk. Egy hőálló tálban a tojásfehérjéket a cukorral és egy csipet sóval vízgőz felett kemény habbá verjük. Amikor már kezd összeállni, fokozatosan hozzáadjuk a turmixolt epret, és tovább verjük, amíg stabil, fényes habot nem kapunk.

A habot habzsákba töltjük, majd a csokiba mártott piskótalapokra halmozzuk. A tetejére félbevágott eperszemeket helyezünk, végül olvasztott csokoládéval finoman meglocsoljuk.

A kész süteményeket hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé és a hab megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epercsok/