Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 7 dkg liszt 1 csapott kk sütőpor 2 dkg keményítő 4 dkg cukrozatlan kakaópor 3 egész tojás+1 sárgája 8 dkg cukor Krémhez: 25 dkg eper 10 dkg porcukor 25 dkg krémsajt 4 dl habtejszín Díszítéshez: pár szem eper Elkészítése: Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat gépi habverővel […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 2 dkg keményítő
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 egész tojás+1 sárgája
  • 8 dkg cukor

Krémhez:

  • 25 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 4 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • pár szem eper


Elkészítése:

Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.

A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.

Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.

180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a krémsajttal keményre verjük.

Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól elkeverjük az eperpéppel.

A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre, amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.

Hűtőben pihentetjük pár órát.

Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű levéllel és csokoládéval díszítjük.

[box style=”info”]Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla. Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is