Elkészítése
A mirelit leveles tésztát kiengedjük, majd lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágóval 1–1,5 cm széles, 20–25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A tészta felületét felvert tojással megkenjük, majd a csíkokat rolócsőre tekerjük úgy, hogy a tojásos fele kifelé essen, és spirálban haladva a szélek fedjék egymást.
A tésztát 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a rolócsőről. (Ha nincs rolócső, helyettesíthetjük fóliával bevont és enyhén beolajozott papírgurigával is.)
A töltelékhez az epret megtisztítjuk, villával vagy botmixerrel pépesítjük, majd összekeverjük a porcukorral. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk az epres keverékkel. A habot nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a kihűlt rolókat. Díszítésként a végekbe egy-egy negyed epret helyezhetünk.
Tipp
A rolókat a töltés után érdemes rövid ideig hűtőben pihentetni, így a krém szépen megdermed. Ha változatosságra vágyunk, az epres habot málnával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.
