Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Eperhabos roló egy mutatós és friss desszert, amely leveles tésztából készül, belül pedig könnyű epres habbal van megtöltve. A ropogós tészta és a gyümölcsös krém remek páros, amely bármilyen alkalomra feldobja az asztalt. Vendégvárónak és ünnepi alkalmakra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A mirelit leveles tésztát kiengedjük, majd lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágóval 1–1,5 cm széles, 20–25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A tészta felületét felvert tojással megkenjük, majd a csíkokat rolócsőre tekerjük úgy, hogy a tojásos fele kifelé essen, és spirálban haladva a szélek fedjék egymást.

A tésztát 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a rolócsőről. (Ha nincs rolócső, helyettesíthetjük fóliával bevont és enyhén beolajozott papírgurigával is.)

A töltelékhez az epret megtisztítjuk, villával vagy botmixerrel pépesítjük, majd összekeverjük a porcukorral. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk az epres keverékkel. A habot nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a kihűlt rolókat. Díszítésként a végekbe egy-egy negyed epret helyezhetünk.

Tipp

A rolókat a töltés után érdemes rövid ideig hűtőben pihentetni, így a krém szépen megdermed. Ha változatosságra vágyunk, az epres habot málnával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is