Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperjoghurtos kehely recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g epres joghurt
  • 300 ml tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • csokoládé öntet

Elkészítése

A tejszín félét félig habbá verjük, hozzáadjuk a cukor felét meg a joghurtot, majd tovább verjük míg jó kemény hab nem lesz belőle. A maradék habot, a maradék cukorral kemény habbá verjük. A poharakba elkezdjük kanalazni a tejszínhabot és a joghurtot.

Csokiöntetet felolvasztjuk és sütőpapíron csíkokat húzzunk vízszintesen majd függőlegesen amíg rácsos mintát nem kapunk. Pár percre hűtőbe tesszük majd késsel téglalápalakúra daraboljuk. Ezzel díszítjük a kelyhet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eperjoghurtos-kehely/