Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémes henger recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vajas tészta
  • 1 db tojás

Krémhez

  • 30 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl epres joghurt
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítése

A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre tekerjük, ha nincs ilyenünk akkor az alufólia hengerét 3-4 részre osztjuk, beburkoljuk alufóliával és beolajozzuk.

Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a csövekről.

A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az epret összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.

Habzsákba tesszük, majd betöltjük vele a hengereket. Habot nyomunk a henger tetejére és mentalevéllel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eperkremes-henger/