Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémes–kakaós rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csg eperízű pudingpor
  • 15 dkg eper
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 3 darab eper
  • ostya levelek

Elkészítése

A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.

Az egész tojásokat a cukorral kb 7-10 perc alatt géppel habosra keverjük. A száraz alapanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.

Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.

A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.

A piskótát kibontjuk a konyharuhából.

A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.

A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is és eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eperkremes-kakaos-rolad/