Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Eperkrémes tortácska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük. Egy csipet sót adunk hozzá, belekockázzuk a vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha mini tortaformákban sütjük, akkor a tésztát 6 részre osztjuk, és 2-3 mm vastagságúra […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.08.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük. Egy csipet sót adunk hozzá, belekockázzuk a vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ha mini tortaformákban sütjük, akkor a tésztát 6 részre osztjuk, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a tortaformákat, villával megszurkáljuk, és kb. 10 percig sütjük 180°C-os sütőben.

A krémhez a csokit felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a mascarponét, majd az apróra vágott vagy pürésített epret. Ezzel töltjük meg a tortákat, és a tetejüket friss eperrel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is