Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémes tortácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • víz

A krémhez

  • 10 dkg fehércsoki
  • 20 dkg mascarpone
  • eper
Eperkrémes tortácska

Elkészítése

A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük. Egy csipet sót adunk hozzá, belekockázzuk a vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ha mini tortaformákban sütjük, akkor a tésztát 6 részre osztjuk, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a tortaformákat, villával megszurkáljuk, és kb. 10 percig sütjük 180°C-os sütőben.

A krémhez a csokit felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a mascarponét, majd az apróra vágott vagy pürésített epret. Ezzel töltjük meg a tortákat, és a tetejüket friss eperrel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eperkremes-tortacska/