Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- eperlekvár
A tészta tetejére:
- 1 db tojásfehérje
- cukrozott darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk.
1 órára a hűtőbe tesszük, folpacba csomagolva.
Az első cipót 4 mm-re kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
A másik cipónál is így járunk el.
A közepét egy gyűszűvel vagy pici formával kiszúrjuk.
A tetejét tojásfehérjével lekenjük, darált diót szórunk rá és megsütjük 180 fokon.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, porcukorral megszórjuk.