Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd készítsünk elő egy 24 cm átmérőjű sütőformát. Vajazzuk ki és lisztezzük be, vagy béleljük ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéket és a sárgákat külön tálakba tegyük. Piskóta készítése: A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót, és verjük kemény habbá. Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.22.

Hozzávalók

Eperkrémhez

Vanília krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

Előkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd készítsünk elő egy 24 cm átmérőjű sütőformát. Vajazzuk ki és lisztezzük be, vagy béleljük ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéket és a sárgákat külön tálakba tegyük.

Piskóta készítése:

A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót, és verjük kemény habbá. Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a habverést, amíg fényes, szilárd habot nem kapunk. Egyenként keverjük bele a tojássárgákat, majd adjunk hozzá egy teáskanál vanília kivonatot.

Szitáljuk át a lisztet, és óvatosan keverjük bele a tojásos habba, hogy ne essen össze. Gyengéd, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük spatulával vagy fakanállal. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és süssük kb. 30-35 percig a sütő középső rácsán, vagy amíg a piskóta aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd tegyük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk ketté.

Eperkrém:

Egy fazékban kezdjük el főzni az epret a cukorral. Keverjük el a pudingport 2 dl vízben, majd adjuk hozzá az eperhez, amikor az levet ereszt. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd kenjük rá az alsó piskótalapra.

Vaníliakrém:

Verjük a habtejszínt a cukorral. Amikor kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a keverős pudingport, és folytassuk a verést, amíg besűrűsödik (vigyázzunk, ne verjük túl). Ha az eperkrém kihűlt, kanalazzuk rá a vaníliakrémet, majd helyezzük rá a másik piskótalapot.

Díszítés:

Verjük kemény habbá a habtejszínt a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a habfixálót és a tortazselét. (Ha nem születésnapi tortáról van szó, ez akár el is maradhat.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is