Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni. Krém elkészítése: Az epret kicsumázzuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.06.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Oldalára

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és leturmixoljuk. Ha a pép nem éri el a 4 dl-t, vízzel pótoljuk. Az eperpéphez hozzákeverjük a zselatinport, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön felfőzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyos eperpudinghoz keverjük. A krém egy részét félretesszük az oldalak bevonásához.

Torta összeállítása:

A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. Az első lapot a tortaformába helyezzük, ráöntjük a krém egyharmadát, majd rátesszük a második lapot, ismét megkenjük a krémmel, végül a harmadik lapot tesszük a tetejére, és a maradék krémet elsimítjuk rajta.

A tortát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a krém megdermedjen.

Torta díszítése:

A tetejét eperszeletekkel díszítjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás útmutatója szerint, hozzáadva a citromlevet. Az epres tetejére öntjük a zselét, és újra hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.

A tortát kivesszük a formából, az oldalát bekenjük tejszínhabbal, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is