Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 26 dkg finomliszt

Krémhez

  • 25 dkg eper
  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • 1 csomag porzselatin (2,5 dkg)
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín

Tetejére

  • 25 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé (1,2 dkg)
  • 0,5 kávéskanál citromlé

Oldalára

  • habtejszín
  • mandulaforgács

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és leturmixoljuk. Ha a pép nem éri el a 4 dl-t, vízzel pótoljuk. Az eperpéphez hozzákeverjük a zselatinport, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön felfőzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyos eperpudinghoz keverjük. A krém egy részét félretesszük az oldalak bevonásához.

Torta összeállítása:

A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. Az első lapot a tortaformába helyezzük, ráöntjük a krém egyharmadát, majd rátesszük a második lapot, ismét megkenjük a krémmel, végül a harmadik lapot tesszük a tetejére, és a maradék krémet elsimítjuk rajta.

A tortát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a krém megdermedjen.

Torta díszítése:

A tetejét eperszeletekkel díszítjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás útmutatója szerint, hozzáadva a citromlevet. Az epres tetejére öntjük a zselét, és újra hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.

A tortát kivesszük a formából, az oldalát bekenjük tejszínhabbal, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epertorta-3/