Tészta elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése:
Az epret kicsumázzuk, megmossuk és leturmixoljuk. Ha a pép nem éri el a 4 dl-t, vízzel pótoljuk. Az eperpéphez hozzákeverjük a zselatinport, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön felfőzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyos eperpudinghoz keverjük. A krém egy részét félretesszük az oldalak bevonásához.
Torta összeállítása:
A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. Az első lapot a tortaformába helyezzük, ráöntjük a krém egyharmadát, majd rátesszük a második lapot, ismét megkenjük a krémmel, végül a harmadik lapot tesszük a tetejére, és a maradék krémet elsimítjuk rajta.
A tortát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a krém megdermedjen.
Torta díszítése:
A tetejét eperszeletekkel díszítjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás útmutatója szerint, hozzáadva a citromlevet. Az epres tetejére öntjük a zselét, és újra hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
A tortát kivesszük a formából, az oldalát bekenjük tejszínhabbal, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.