Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epertorta egy könnyű, gyümölcsös desszert, amely bármelyik évszakban mosolyt csal az asztal körül ülők arcára. Az omlós tésztát a friss eper és a habos-joghurtos krém teszi igazán üdévé. Nyolc szelet készül belőle, így családi ebéd vagy baráti összejövetel tökéletes lezárása lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.22.

A tortához

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat kisebb darabokra vágjuk, majd a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, és villával habosra verjük. A tejet és a vanília aromát hozzáadjuk, majd a lisztes keverékkel együtt puha masszává gyúrjuk.

A tésztát gömbölyítjük, majd sodrófával kb. 20 cm átmérőjű körré lapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejét kevés tejjel lekenjük, és 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük, majd a tortalapot vízszintesen kettévágjuk.

Krém és töltelék

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, és vastag szeletekre vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk (növényi alapú változatnál nincs szükség fixálóra), majd óvatosan beleforgatjuk a joghurtot. Az alsó tortalapot megkenjük a krém felével, beterítjük az eperszeletekkel, majd ráhalmozzuk a maradék krémet.

Összeállítás és tálalás

A felső tortalapot a krém tetejére illesztjük, majd porcukorral meghintjük. Ízlés szerint friss eperszemekkel díszítjük. Nyolc szeletre vágjuk, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A tésztába keverhetünk kevés reszelt citromhéjat, hogy frissebb ízt kapjon. Az epres réteget gazdagíthatjuk szeletelt banánnal vagy málnával is. Ha ünnepi alkalomra készítjük, a tetejét bevonhatjuk áttetsző tortazselével, így fényesebb és tartósabb lesz a díszítés.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is