Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Tetejére

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 500 ml tej
  • 60 dkg eper
  • 2 csomag piros tortazselé
  • 3 evőkanál cukor
  • 500 ml víz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, majd a sütőporos átszitált lisztet és az olajat.

26 cm-es kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a pudingot. Ha a puding kellőképpen kihűlt, rásimítjuk a piskótára (én csak a felét használtam fel a pudingnak). Megmossuk az epret és felezzük. Megpakoljuk az eperrel a tortát, majd hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a zselatint. Ehhez a tasakok tartalmát elkeverjük a cukorral. Egy edényben 500 ml vízzel felforraljuk a port. 1 perc forralás után kb 10 percig állni hagyjuk. Ezután óvatosan a tortára öntjük (középről indulva).

Lehűtjük, majd tálaljuk.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epertorta-8/