Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperzselés pudingkehely recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg eper
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál kristálycukor

Pudinghoz

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
Eperzselés pudingkehely

Elkészítése

Az epret apró kockákra felvágjuk és villával összenyomkodjuk. A zselét összekeverjük a cukorral, adunk hozzá 3 dl vizet és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Ha levettük a tűzről az eperre öntjük. Eloszlatjuk a kehelybe az epres krémet és míg megdermed hűtőbe tesszük. A pudingot kikeverjük a tejjel. A tejszínből habot verünk, amit a pudinghoz keverünk. A krémet a lehűlt zselére kanalazzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/eperzseles-pudingkehely/