Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 6-8 szem eper
- 2 banán
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tojás
- 3 kk sütőpor
Díszítéshez:
- 3 ek rum, vagy rumaroma
- 4 ek csokiforgács
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és az apróra tört csokival.
Az epret és a banánt együtt pürésítjük.
A felvert tojást kikeverjük a cukorral, a margarinnal és a gyümölcspürével. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet lazán összekeverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát muffin formába töltjük, és megsütjük.
A kész muffinokat 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A díszítéshez a porcukorból és a rumból fényes cukormázat készítünk, ezzel bevonjuk a muffinok tetejét, majd megszórjuk a csokireszelékkel.