Elkészítése
A tejet és a tejszínt 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve kb 15 percet hagyjuk hűlni, végül beledobjuk a csokoládét és jól összedolgozzuk.
Egy tálkába teszünk 3 kiskanál zselatint és apránként adagoljuk hozzá a langyos-csokoládés tejet, végül hozzáöntjük az egészet.
Négy poharat előkészítünk és a csokoládés tejet elosztjuk a poharakban, majd tojástartóba fektetjük és a hűtőbe tartjuk dermedésig.
Elkészítjük az epres réteget.
A jól megmosott eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret 2 evőkanál cukorral pürésítjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Levéve langyosra hűtjük,és az előző módszerrel adagoljuk hozzá a 2 teáskanál zselatinport.
A poharakban megdermedt csokoládés masszára öntjük és hűtőbe téve tovább dermesztjük. Ha az epres réteg is megdermedt, akkor ha még maradt előzőleg a fehér masszából, akkor kanalazhatunk a tetejére és ezzel zárjuk a poharakat. Ha nem, akkor is nagyon mutatós.
Tálaláskor, ízlés szerint dekorálva kínáljuk.









