Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-csokis pannacotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg eper
  • 5 teáskanál zselatinpor

Elkészítése

A tejet és a tejszínt 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve kb 15 percet hagyjuk hűlni, végül beledobjuk a csokoládét és jól összedolgozzuk.

Egy tálkába teszünk 3 kiskanál zselatint és apránként adagoljuk hozzá a langyos-csokoládés tejet, végül hozzáöntjük az egészet.

Négy poharat előkészítünk és a csokoládés tejet elosztjuk a poharakban, majd tojástartóba fektetjük és a hűtőbe tartjuk dermedésig.

Elkészítjük az epres réteget.

A jól megmosott eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret 2 evőkanál cukorral pürésítjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Levéve langyosra hűtjük,és az előző módszerrel adagoljuk hozzá a 2 teáskanál zselatinport.

A poharakban megdermedt csokoládés masszára öntjük és hűtőbe téve tovább dermesztjük. Ha az epres réteg is megdermedt, akkor ha még maradt előzőleg a fehér masszából, akkor kanalazhatunk a tetejére és ezzel zárjuk a poharakat. Ha nem, akkor is nagyon mutatós.

Tálaláskor, ízlés szerint dekorálva kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-csokis-pannacotta/