Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres, csokis, tejszínes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej

1 Krém

  • 3 dl habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 csomag habfixáló

2 Krém

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Díszítés

  • tejszínhab
  • eper
  • csoki

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a mézet, végül a lisztet és a 2 dl tejet.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egy tortaformában egyenként megsütjük. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük az első krémet.

A tejszínből 1 dl-t lábasba öntünk, és lassú tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk az étcsokit, és folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy ne forraljuk fel. Ha a csoki teljesen elolvadt, hozzákeverjük a maradék 2 dl tejszínt, és hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Ezután elkészítjük a második krémet. Az epret pürésítjük, majd összekeverjük a túróval és az előre felvert tejszínnel. Ízlés szerint adunk hozzá vaníliás cukrot, porcukrot vagy mézet. Végül hozzákeverjük a zselatinfixet.

A torta első lapjára a hűtőből kivett, habverővel felvert csokis tejszínt kenjük. A második lapra a túrós krémet simítjuk, és félbevágott eperdarabokkal dúsítjuk. Erre helyezzük a harmadik lapot.

A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, a tetejét tejszínnel fedjük be, és tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-csokis-tejszines-torta-2/