Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Pavlovához: 3 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 1 ek étkezési keményítő 0,5 tk ecet csipet só Továbbá: 15 dkg mascarpone 2-3 ek tejföl porcukor 2 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj eper tortabevonó csokoládé Elkészítése: A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Pavlovához:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 0,5 tk ecet
  • csipet só

Továbbá:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2-3 ek tejföl
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • eper
  • tortabevonó csokoládé


Elkészítése:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (v. szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formában rákanalazzuk a keményre vert habot. Tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején (ezekbe kerül majd a krém).

Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig szárítottam). Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk, és a krém tetejére pakoljuk.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várunk, míg a csokoládé megdermed.

Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is