Elkészítése
Hozzávalók:
Csokis piskótához:
- 6 tojás
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 50-60 dkg eper
- 0,5 l habtejszín
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 1 csomag habfixáló
Továbbá:
- csokireszelék
- csokiöntet
Elkészítése:
A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd a tésztát egy 25 x 35 cm-es formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
Eperből félreteszünk párat a díszítéshez, a többit porcukorral és 1 csomag zselatinnal botmixerrel összeturmixoljuk. 0,5 l tejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval és egy kis cukorral. A felét összekeverjük az epres cuccal. A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük az epres krémmel, a tetejét pedig sima tejszínhabbal borítjuk be.
Csokireszelékkel, csokiöntettel és friss eperrel díszítjük.

