Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-habos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 3 csomag eperízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • cukor
  • 1 kg eper

Tetejére

  • 30 darab eper (kb)
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

Egy 30*35 cm-es tepsiben a tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Amint elkészült egy rácsra tesszük és kihűtjük.

A krémhez a pudinporokat a cukorral a tejben felfőzzük és kihűtjük. Közben a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot hozzáadva alaposan elkeverjük.

15 darab egész eper kivételével a többit botmixerrel pépesítjük és azt is a krémhez adjuk.

A kihűlt piskótára rákenjük a krémet egyenletesen.

A tejszínt kemény habbá verjük és rákenjük a krém tetejére. Kicsit betesszük a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteljük.

Minden szelet tetejére felezett epret teszünk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-habos-szelet/