Elkészítése
A tészta elkészítéséhez először a porcukrot a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőport, és végül a gőz felett megolvasztott csokoládét. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
A krém elkészítéséhez először kb. 1 dl eperlében oldjuk fel a zselatint, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ha a krémsajtot hozzákeverjük, a tejszín darabossága megszűnik, így az egészet tovább habosítjuk még legalább 5 percig. Ezután hozzáadjuk a 2 dl eperlevet.
A zselatinos keverékhez 4 evőkanál krémet adunk, kézi habverővel összekeverjük, majd az egészet a maradék krémhez forgatjuk. A kész krém felét beleöntjük a tortaformába, elhelyezzük benne az eperdarabokat, majd ráöntjük a krém másik felét is. A tortát kb. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A díszítéshez a tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a torta tetejét.
