Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-habos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl eperlé
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 nagy citrom leve
  • 20 g zselatin

A díszítéshez

  • habtejszín
  • eper
  • habfixáló

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez először a porcukrot a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőport, és végül a gőz felett megolvasztott csokoládét. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül.

A krém elkészítéséhez először kb. 1 dl eperlében oldjuk fel a zselatint, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ha a krémsajtot hozzákeverjük, a tejszín darabossága megszűnik, így az egészet tovább habosítjuk még legalább 5 percig. Ezután hozzáadjuk a 2 dl eperlevet.

A zselatinos keverékhez 4 evőkanál krémet adunk, kézi habverővel összekeverjük, majd az egészet a maradék krémhez forgatjuk. A kész krém felét beleöntjük a tortaformába, elhelyezzük benne az eperdarabokat, majd ráöntjük a krém másik felét is. A tortát kb. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A díszítéshez a tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a torta tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-habos-torta/