Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres joghurt torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy doboz epres joghurt
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 1 csomag eperízű pudingpor ( e helyett 0,5 habtejszínt is lehet használni, akkor krémesebb)
  • 0,5 liter tej ( csak a puding miatt)
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 0,5 kg eper
  • 3 evőkanál eperszörp (elhagyható ,helyette cukor ha nem elég édes)

Elkészítése

Ha pudingport használunk, a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük az epres és natúr joghurtokat. Ha habtejszínt használunk, a joghurtokat közvetlenül összekeverjük a felvert habtejszínnel.

A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd melegítéssel teljesen felolvasztjuk (nem forraljuk!). Langyos állapotban a joghurtos keverékhez öntjük, alaposan elkeverjük.

Az eper felét pürésítjük, a másik felét apró kockákra vágjuk, majd mindkettőt a joghurtos krémhez adjuk. Végül belekeverjük az eperszörpöt (ha használunk).

A masszát formákba vagy tortaformába öntjük, majd hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg teljesen megdermed.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-joghur-torta/