Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres joghurtalagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl eperlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg eper
  • 0,7 dl víz
  • 0,7 dkg zselatin
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom leve
  • 12 dkg porcukor

Elkészítése

Az eperlében feloldjuk a cukrot, majd megmártjuk benne a babapiskótákat, és sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába helyezzük őket. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ezután lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.

A joghurtos krém felét a babapiskótával kibélelt formába kenjük, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket. A maradék krémet is rákenjük, végül a megmaradt, eperlébe mártott babapiskótákkal kirakjuk a tetejét. Az elkészült alagutat legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Dermedés után az alagutat kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk. Friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-joghurtalagut-2/