Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres joghurtalagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl eperlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg eper
  • 0,7 dl víz
  • 0,7 dkg zselatin
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom leve
  • 12 dkg porcukor
Epres joghurtalagút

Elkészítése

Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.

A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.

A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket.

Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.

Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából.

Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-joghurtalagut/