Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Joghurtos sütik

Epres joghurtkocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Első lépésként a kiválasztott tepsit vagy tálat (akár tortaformában is készíthető) folpackkal kibéleljük, úgy, hogy a szélei túl lógjanak, így könnyebb lesz majd a süteményt kiborítani. Az előkészített felezett epreket szorosan lerakjuk az aljára. A zselatint elkeverjük a vízzel, cukorral és citromlével, majd lassú tűzön felforraljuk. Miután elkészült, kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük, de kb. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.07.13.

Tésztához

A piskótatekercsek töltéséhez

A gyümölcskocsonyához

Továbbá

A krémhez

Az edény kibéleléséhez

A piskótatekercsek sütéséhez

Elkészítése

Első lépésként a kiválasztott tepsit vagy tálat (akár tortaformában is készíthető) folpackkal kibéleljük, úgy, hogy a szélei túl lógjanak, így könnyebb lesz majd a süteményt kiborítani. Az előkészített felezett epreket szorosan lerakjuk az aljára. A zselatint elkeverjük a vízzel, cukorral és citromlével, majd lassú tűzön felforraljuk. Miután elkészült, kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük, de kb. 1 dl zselatint félreteszünk a krémhez. A tepsit betesszük a fagyasztóba, hogy a zselatinos réteg gyorsan megdermedjen.

A következő lépésben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal tovább keverjük. Ehhez hozzáadjuk az 1 dl félretett zselatint is, és az egészet jól összedolgozzuk. A krémet hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeálljon.

Ezután következik a piskóta. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 5 perc alatt habosra keverjük egy keverőgéppel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A tésztát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat még melegen feltekerjük, majd lekvárral megkenjük. Miután kihűltek, az egyik tekercset felszeleteljük, és a megdermedt gyümölcsös zselatinos rétegre szorosan egymás mellé helyezzük.

A krémet ráöntjük a piskótatekercsekre, majd az edényt kissé megrázzuk, hogy a krém minden rést kitöltsön. A másik tekercset is felszeleteljük, és a krém tetejére helyezzük. Enyhén rányomkodjuk, hogy stabilan maradjon. A süteményt kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A végén egy tálcára borítjuk a süteményt (használhatunk például egy kicsi gyerek gyúródeszkát is, amelyet szalvétával és folpackkal vonunk be), majd a folpackot óvatosan lehúzzuk róla. A süteményt kockákra szeleteljük, és tálaljuk.

Ez a sütemény bármilyen gyümölccsel elkészíthető, az adott gyümölcshöz illő joghurttal. Tortaformában is remekül működik. Az elkészítés végén, ha marad néhány szelet piskótatekercs, azt jó étvággyal el is fogyaszthatjuk!

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is