Első lépésként a kiválasztott tepsit vagy tálat (akár tortaformában is készíthető) folpackkal kibéleljük, úgy, hogy a szélei túl lógjanak, így könnyebb lesz majd a süteményt kiborítani. Az előkészített felezett epreket szorosan lerakjuk az aljára. A zselatint elkeverjük a vízzel, cukorral és citromlével, majd lassú tűzön felforraljuk. Miután elkészült, kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük, de kb. 1 dl zselatint félreteszünk a krémhez. A tepsit betesszük a fagyasztóba, hogy a zselatinos réteg gyorsan megdermedjen.
A következő lépésben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal tovább keverjük. Ehhez hozzáadjuk az 1 dl félretett zselatint is, és az egészet jól összedolgozzuk. A krémet hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeálljon.
Ezután következik a piskóta. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 5 perc alatt habosra keverjük egy keverőgéppel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. A tésztát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat még melegen feltekerjük, majd lekvárral megkenjük. Miután kihűltek, az egyik tekercset felszeleteljük, és a megdermedt gyümölcsös zselatinos rétegre szorosan egymás mellé helyezzük.
A krémet ráöntjük a piskótatekercsekre, majd az edényt kissé megrázzuk, hogy a krém minden rést kitöltsön. A másik tekercset is felszeleteljük, és a krém tetejére helyezzük. Enyhén rányomkodjuk, hogy stabilan maradjon. A süteményt kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
A végén egy tálcára borítjuk a süteményt (használhatunk például egy kicsi gyerek gyúródeszkát is, amelyet szalvétával és folpackkal vonunk be), majd a folpackot óvatosan lehúzzuk róla. A süteményt kockákra szeleteljük, és tálaljuk.
Ez a sütemény bármilyen gyümölccsel elkészíthető, az adott gyümölcshöz illő joghurttal. Tortaformában is remekül működik. Az elkészítés végén, ha marad néhány szelet piskótatekercs, azt jó étvággyal el is fogyaszthatjuk!