Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres kekszes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

Hozzávalók a krémhez

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy tejszín)
  • 15 evőkanál porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg eper

Tetejére

  • 1 csomag háztartási keksz
  • eper

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan a tojásos masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 30×40 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát kihűtjük.

Krém elkészítése

A pudingport a porcukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor elkészült, belekeverjük a margarint, és sima krémet készítünk belőle.

Összeállítás

A kihűlt piskótára a krém felét elsimítjuk, majd rárakjuk a megmosott, félbevágott epreket. A gyümölcsöt a maradék krémmel befedjük, végül szorosan egymás mellé rakjuk a szögletes háztartási kekszeket. A süteményt hűtőbe tesszük, és másnap a kekszek mentén szeleteljük. A tetejét friss eperrel díszítjük.

Tipp

A krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát is. A süti más gyümölcsökkel, például málnával vagy barackkal is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kekszes-suti/