Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Sütemény receptek

Epres képviselőfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epres képviselőfánk könnyű, habos desszert, amelyet a vaníliás krém, a friss eper és a tejszínhab tesz igazán különlegessé. Ünnepi alkalmakra, de egy hétvégi édességnek is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vizet és a margarint felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Egy tálba tesszük, kicsit hűlni hagyjuk.

Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük őket (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben megnőnek).

Előmelegített, 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A sütés közben nem szabad kinyitni a sütőt, különben a fánkok összeesnek.

Töltelék

A pudingot a tejjel a csomagolás szerint elkészítjük, majd kihűtjük. A tejszínhabport szintén a leírás szerint, hideg tejjel felverjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük vaníliás pudinggal. Erre friss eperdarabokat teszünk, majd tejszínhabot nyomunk rá. A tetejét visszahelyezzük.

Tipp

A pudingba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, így frissebb ízt kap. Ha szeretnénk, porcukorral meghintve még mutatósabb lesz a desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is