Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 kg eper

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vizet és a margarint felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Egy tálba tesszük, kicsit hűlni hagyjuk.

Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük őket (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben megnőnek).

Előmelegített, 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A sütés közben nem szabad kinyitni a sütőt, különben a fánkok összeesnek.

Töltelék

A pudingot a tejjel a csomagolás szerint elkészítjük, majd kihűtjük. A tejszínhabport szintén a leírás szerint, hideg tejjel felverjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük vaníliás pudinggal. Erre friss eperdarabokat teszünk, majd tejszínhabot nyomunk rá. A tetejét visszahelyezzük.

Tipp

A pudingba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, így frissebb ízt kap. Ha szeretnénk, porcukorral meghintve még mutatósabb lesz a desszert.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/epres-kepviselofank/